Er zijn verschillende manieren hoe je een huis kan verbouwen. Aan de verdieping beneden zijn er verschillende dingen die je kunt doen, maar ook op een van de hogere etages is het mogelijk om iets uit te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het uitbouwen van een zolder. Dat noemen we vaak een dakkapel. Een dakkapel kan om een hoop verschillende redenen een echte toevoeging zijn aan het huis en daarom is het best en goed idee om een dakkapellen specialist in te huren. We gaan in deze tekst kijken wat een dakkapel is en waarom dit een goeie toevoeging aan het huis is.

Dakkapel

Een dakkapel is een uitbouw van de zolders. Normaal is een zolder met een puntdak namelijk een grote kamer waar zich twee schuine muren in bevinden. Dat kan lastig zijn omdat je hierdoor alleen in het midden van de kamer vaak rechtop kan staan. Een dakkapel zorgt er voor dat er aan een kant van dat schuine dak of aan beide kanten van het schuine dak een raam naar buiten wordt gebouwd. hierdoor heb je een onderbreking van de schuine muur en dus een veel groter gedeelte waar je kan gaan staan. Een dakkapellen specialist inhuren kan je helpen bij het maken van dit dakkapel. Een dakkapel kan dus aan een kant, maar kan ook aan beide kanten uitgebouwd worden zodat je een dubbele hebt. Je hebt dan dus aan twee kanten van het dak de mogelijkheid om rechtop te staan en veel meer ruimte in de kamer.

Voordelen van een dakkapel

Aan een dakkapel zitten dan ook verschillende voordelen verbonden. Allereerst is het natuurlijk zo dat er ontzettend veel ruimte ontstaat wanneer je een of twee van de dakramen naar buiten laat bouwen. Hierdoor kan de kamer veel groter worden dan hij op dat moment is en heb je dus veel meer ruimte om bijvoorbeeld spullen op te slaan. Ook is het zo dat een zolder hierdoor eigenlijk een volwaardige kamer wordt. Dat is het in eerste instantie niet altijd omdat het maar zo kan zijn dat er te weinig ruimte is om een echte kamer te hebben. Wanneer de zolder uitgebouwd is, ontstaat er dus veel meer ruimte en is het daarom ook mogelijk om hier wel een volwaardige kamer van te maken. Daarnaast zorgen de uitgebouwde ramen er voor dat er veel meer licht naar binnen kan komen. Hierdoor is de kamer nog meer te gebruiken als volwaardige kamer omdat het niet zomaar meer een donker hok is, maar dient als volwaardige kamer.

 

Tot slot

Wanneer je dus onvoldoende ruimte hebt en de zolder wil laten uitbouwen, kun je hiervoor een dakkapellen specialist inhuren. Dat is een persoon die een dakkapel kan plaatsen en ervoor zorgt dat het raam uitgebouwd wordt. Hierdoor heb je veel meer ruimte op de zolder en kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om hier een volwaardige kamer van te maken.

 

Bron: bouwbedrijf-zuidholland.nl