Heb jij besloten om in je achtertuin een nieuwe schuur te plaatsen? Misschien is het dan een idee om voor een groen dak te kiezen. Naast het feit dat een groen dak er een stuk beter uitziet dan een standaard dak, brengt een groen dak ook nog een hoop verschillende voordelen met zich mee. Zo ligt de isolatiewaarde van een groen dak met dakbegroeiing hoger dan dat van een standaard dak. Ook is een groen dak beter in staat om regenwater op te vangen dan een standaard dak. En als laatste, een groen dak ziet er gewoon veel beter uit dan een standaard grijs of zwart dak. In deze blog zal het kostenplaatje van een groen dak uitgelicht worden, en wie weet kies jij binnenkort ook voor een groen dak.

De aanlegkosten

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de groen dak een verzamelnaam is voor verschillende daken die zijn samengesteld van plantaardig materiaal. Zo zijn er verschillende planten die men kan gebruiken voor een groen dak. Door de verschillende platen die men kan gebruiken is het lastig om een exacte prijs te geven voor een groen dak. Om toch een indicatie te geven moet je rekening houden met een prijs van 35 tot 70 euro per vierkante meter.

 

Welke onderhoudskosten zitten aan een groen dak?

Naast de aanlegkosten zul je ook te maken krijgen met diverse onderhoudskosten. Je kunt een groen ook wel vergelijken met een tuin, en een tuin heeft op den duur gewoon onderhoud nodig, en hetzelfde geld voor een groen dak. Een ander probleem waar je te maken mee kunt krijgen zijn ziektes, voorbeelden van ziektes die planten kunnen treffen zijn bladluis of witziekte. Ook zal het groen dak soms gesnoeid moeten worden, dit is een klusje dat je misschien een of twee keer per jaar zal moeten doen.

Mocht een groen dak aanleggen jou iets lijken? Bekijk dan het aanbod bij Groendaktotaal in Haarle.