We kennen allemaal de vooruitgang op het gebied van hernieuwbare energie, niet alleen in de productie van zonne-energie en windenergie, maar de weg van de biomassa wordt ook voortdurend geüpdatet, de vooruitgang van dit systeem komt ten goede aan vele producten en nieuwe technologieën, zoals Pellet Boiler Heating. Ook wel een pelletketel die voor warm water zorgt.

 

Pellets voor verwarmingssystemen

De Pellets worden beschouwd als grote innovaties en de hernieuwbare energieën hebben meer calorische kracht dan andere residuen zoals brandhout. Een andere interessante mogelijkheid is dat de Pellets kunnen worden gemaakt door middel van residuen van verschillende soorten hout, niet nodig is het kappen van meer bomen.

De houtresten worden droog gehakt, verbrijzeld tot ze stof worden, vervolgens samengeperst en in hun uiteindelijke vorm gebracht.

Lees meer over de belangrijkste voor- en nadelen van Pellet-ketelverwarmingssystemen.

 

Voordelen van Pellet Heating

De zuinigheid en het rendement van de Pellet-ketelverwarming is een zeer interessant voordeel, omdat het een product is met een laag vochtgehalte en vrij van harsen, de verbranding bijna volledig is en de as als gevolg van de verbranding varieert van 1% tot 3%.

De verbranding door middel van dosering is een zeer effectieve manier om het overmatige gebruik van Pellets te verminderen, naast het altijd op temperatuur houden van de omgeving, het kunnen configureren van de snelheid van het ventilatiesysteem.

Het einde van de rook en de geur van verbranding zijn ook grote voordelen, bij de aankoop van een Pellets warmte-ketel, kan het worden geïnstalleerd in huizen, kantoren, restaurants en andere bedrijven, het is een kans voor iedereen om een efficiënte open haard in hun huis te hebben, het niet gebruiken van de traditionele schoorsteen kan de installatie in elke omgeving, slechts een stopcontact buiten nodig is voor de extractie van kooldioxide.

De automatische ontsteking van de pelletketels laat ook minder inspanning toe, uw apparatuur wordt meestal ingeschakeld door slechts op één knop te drukken om de ontsteking van de pellets te starten, de werking kan oplopen tot 30 uur met continue verwarming en de tijdslimiet om de minimumtemperatuur te bereiken wordt ook in het systeem genoteerd.

Naast alle interessante voordelen wordt de ecologische verwarming in de verwarming met Pelletkachels benadrukt, de vervuilingsgraad wordt goed gereduceerd, de CO2-deeltjes bereiken slechts 1 gram per uur, waardoor het milieu en het ecosysteem schoner worden.

 

Nadelen van Pellet Heating

Aangezien het belangrijkste nadeel van dit verwarmingssysteem is dat het gebruik van Pellets schadelijk kan zijn voor de gezondheid, is de productie van fijnstof aan het einde van de verbranding schadelijk. Het is echter mogelijk om dit probleem op te lossen met de installatie van een filter dat de stofstroom remt.

De as van de pellets is niet organisch, omdat het wordt beschouwd als giftig afval en de verwijdering ervan moet op de juiste manier gebeuren, voordat u een verwarmingssysteem koopt, vraag de leverancier wat de beste manier is om de verwijdering ervan uit te voeren.

Vooraleer u uw verwarmingssysteem met pelletketels aankoopt, moet u aandacht besteden aan de leveranciers, de gebruiksnormen, de correcte installatie door gekwalificeerde vakmensen, de veiligheidsregels, naast andere interessante aspecten, de voor- en nadelen zullen ons altijd leiden bij de aankoopbeslissing, wat we kunnen doen is ons informeren over de zaak in kwestie en beslissen op de meest perfecte manier, wat het beste systeem is dat u in uw huis zal gebruiken.

 

Bron: aannemersbedrijfbarendrecht.nl