Zonnepanelen passen in een duurzame en bewuste levensstijl. Ze zetten zonlicht om in elektriciteit. De zonnecellen vangen het daglicht op en zetten dat met een omvormer om naar wisselstroom. Zelfs als de zon niet schijnt, wekken de zonnepanelen energie op. Vanwege dit rendement laten steeds meer consumenten en bedrijven zonnepanelen plaatsen. Zonnepanelen leveren veel voordelen op. De energie, die niet door het huis of bedrijf wordt gebruikt, wordt teruggeven aan het elektriciteitsnet. Dit wordt verrekend met je energierekening, waardoor je dus flink kunt besparen. Let er wel op dat de regelingen per energiemaatschappij behoorlijk kunnen verschillen.

Duurzaam besparen

Zonnepanelen wekken duurzame energie op en dragen bij aan een beter milieu. Er zijn geen grondstoffen nodig, die uitgeput kunnen raken. Daarnaast geeft zonne-energie geen enkele CO2-uitstoot. Zonnepanelen maken geen geluid en veroorzaken geen overlast. Veel redenen om te kiezen voor zonnepanelen dus. En dan hebben we het nog niet eens over het financiële aspect. Met zonnepanelen zorg je voor je eigen energie. De energie, die je terug levert aan de energiemaatschappij, krijg je vergoed. Daarvoor is wel een slimme meter nodig, zodat de leverancier kan zien hoeveel stroom je gebruikt en hoeveel stroom je terug levert.

De investering waard

De prijzen van zonnepanelen dalen de laatste jaren in hoog tempo. Daarom worden er steeds meer geplaatst. De investering van je zonnepanelen heb je gemiddeld in zeven jaar terugverdiend. Zonnepanelen zijn dus erg rendabel. Je hebt geen vergunning nodig om zonnepanelen op je woning of bedrijf te plaatsen, tenzij je pand onder monumentenzorg of beschermd dorpsgezicht valt. Bovendien loop je nauwelijks risico. De zon is er immers elke dag en elektriciteit heb je hoe dan ook nodig. Je hebt weinig omkijken naar je zonnepanelen. Het is verstandig ze één of twee keer per jaar schoon te spoelen, zodat ze hun werk goed kunnen blijven doen.

 

Alle informatie over zonnepanelen vinden?

Voor je zonnepanelen laat plaatsen, is het belangrijk je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Welke zonnepanelen zijn het meest geschikt om op jouw dak te plaatsen? En kun je eventueel subsidie aanvragen om ze te financieren? Op Zonnepanelenplanet.nl vind je alle benodigde informatie over zonnepanelen en duurzame energie. Ontdek wat de kosten zijn en hoeveel rendement je kunt behalen. Zo kun je je beter oriënteren en goed voorbereid een keuze voor zonnepanelen maken. Het is tenslotte een investering waar je zo’n dertig jaar plezier van hoopt te hebben.