Als je aan nieuwe plinten toe bent, dan is het essentieel om jezelf goed voor te bereiden op de zaken die belangrijk zijn tijdens de aanschaf aangezien je natuurlijk wilt investeren in kwalitatief goede plinten die lang meegaan en er ook na verloop van tijd stijlvol uitzien. Lees de onderstaande tekst eerst goed door als je meer te weten wilt komen over de manier waarop je nieuwe plinten koopt.

 

Kies de juiste plinten

Er zijn verschillende soorten plinten te koop, waarbij je moet denken aan de verschillende soorten afmetingen, de kleur, de hoogte, de dikte en dergelijke. Een plint kan in vrijwel elke ruimte van een huis worden geplaatst. Denk zo aan de badkamer, het toilet, de slaapkamer, de woonkamer, de kelder en de garage. Als je de plint wilt plaatsen in een vochtige ruimte zoals de badkamer of het toilet, dan heb je vochtbestendige exemplaren nodig.

 

Welke soort plint koop je?

Het aanbod aan soorten plinten is zeer uitgebreid, met de keuze uit waalplinten tot kraalplinten en van luxe modellen plakplint tot aan een mooie sierplint. Er zijn zelfs plinten speciaal ontworpen voor monumenten. Elk van deze soort modellen is van een eigen prijskaartje voorzien, maar ook de kenmerken en de eigenschappen variëren afhankelijk van je keuze. Kies de ideale plint door te kijken naar je situatie, je wensen en je budget.

 

Let op de prijs

Het prijskaartje dat aan plinten hangt kan enorm variëren afhankelijk van verschillende zaken. Wil je de kosten berekenen, dan moet je vooral letten op de totale oppervlakte in vierkante meters. Ook de soort plint speelt een grote rol bij de prijsbepaling. De gemiddelde prijs voor de aanschaf van plakplinten zijn € 2 per vierkante meter. Voor kraalplinten geldt gemiddeld € 6,50 per m2 terwijl je voor overzetplinten ongeveer € 8,50 per vierkante meter kwijt bent en voor luxe modellen ruim € 9 per m2.

 

De montage van de plint

Kies voor het inhuren van een ervaren professioneel als je de nieuwe plinten wilt laten monteren. Wil je de plint zelf monteren, dan moet je wel de juiste gereedschappen en materialen in huis halen, voldoende tijd vrij maken voor de montage en hier komt nog bij dat je een handig stappenplan moet gebruiken. Door het inschakelen van een expert ben je van een correcte montage verzekerd, maar je krijgt ook garantie op de plint, je kunt professioneel advies verwachten en daarnaast bespaar je tijd aangezien een deskundige op efficiënte manier te werk gaat.

 

Vraag om professionele hulp

Overweeg je de aanschaf van nieuwe plinten, maar weet je niet zo goed waar je zou moeten beginnen? Start dan bij het inschakelen van een deskundige met ervaring zodat je geadviseerd wordt over de meest geschikte keuze voor je situatie. Kijk goed rond in je eigen omgeving, vraag meerdere offertes op bij ervaren specialisten en maak een vergelijking zodat je gemakkelijk en snel kunt inzien welke specialist de beste kwaliteit belooft tegen de meest betaalbare prijs waardoor je goed op de kosten bespaart.