ventilator

In de meeste gevallen zou je zeggen dat een raam open doen voldoende moet zijn om goed te ventileren. Dit klopt ook vaak maar wat moet je doen zodra er geen raam beschikbaar is? Hoe kan je bijvoorbeeld een badkamer zonder raam of ventilatierooster goed ventileren? Gelukkig bestaan hier genoeg goede mogelijkheden voor.

Badkamer ventilatoren plaatsen

Het plaatsen van ventilatoren is een kleine oplossing voor ventilatieproblemen. Ze worden over het algemeen in vochtige ruimtes geplaats zoals de keuken of badkamer. De ventilatoren zorgen er voor dat de vochtige lucht snel naar buiten wordt afgevoerd. Helemaal voor badkamers zonder raam is het belangrijk om deze ventilatoren te plaatsen om schimmel te voorkomen.

De ventilatoren kunnen op verschillende manier in werking treden. Sommige ventilatoren maken gebruik van bewegingssensoren, andere werken volgens een bepaald tijdschema of bijvoorbeeld wanneer het licht wordt aangestoken. Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is een traditioneel ventilatierooster. Deze kan je heel eenvoudig handmatig openen of sluiten.

Ventilatiesystemen

Door een centraal ventilatiesysteem in de woning te monteren, ben je in staat om luchtkwaliteit van het gehele gebouw te regelen. Ook de vochtige plekken zoals de badkamer dus. Centrale ventilatie systemen doen dit door gebruik te maken van ventilatiekanalen en ventilatoren. De frisse buitenlucht komt door deze ventilatoren en kanalen het huis binnen en voorzien de kamers van schone lucht. Dit heeft een positief effect op de luchtvochtigheid badkamers en washokken.

Luchtontvochtiger

In kamers waar de luchtvochtigheid vaak erg hoog is en waar weinig ventilatie plaatsvindt, kan een luchtontvochtiger een goede oplossing zijn. Het apparaat zorgt voor minder vochtproblemen door op een praktische, efficiƫnte en duurzame manier het probleem op te lossen. De naam van het apparaat laat ook geen twijfel over wat het apparaat doet. Het zorgt er voor dat vochtige lucht de kamer en de woning snel verlaat.