Een stapelbed is eigenlijk altijd al ongelofelijk populair geweest. Deze populariteit is het gevolg van het feit dat het met een dergelijk bed onder meer mogelijk wordt om verschillende slaapplaatsen te creëren binnen dezelfde ruimte. Kinderen vinden het vaak erg leuk wanneer ze bijvoorbeeld een vriendje of vriendinnetje mogen uitnodigen om te blijven slapen.

Het is echter zo dat er lang niet in elke kinderkamer voldoende ruimte voorhanden is om meerdere bedden te plaatsen. Geldt dat ook voor de kinderkamer in jouw woning? In die situatie spreekt het voor zich dat het plaatsen van een stapelbed een uitstekende oplossing kan betekenen.

Wil jij ook graag te weten komen wat de keuze voor een stapelbed nu precies zo interessant maakt? We vertellen het je graag hier op deze pagina!

Een uitstekende keuze voor in een kleine(re) kinderkamer

In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat een stapelbed op dezelfde plaats meerdere slaapplaatsen creëert.

Omwille van deze reden is het mogelijks de beste keuze voor woningen waarin er sprake is van een kinderkamer met een beperkte oppervlakte. Anderzijds spreekt het voor zich dat veel mensen het ook fijn vinden wanneer er een ruimtelijk gevoel ontstaat in huis.

Mede omwille van deze reden is het dan ook zo dat een stapelbed niet alleen maar in een kleine, maar ook in een grote(re) kinderkamer prima tot haar recht kan komen.

Kinderen vinden een stapelbed ongelofelijk fijn

Stapelbedden hebben kinderen altijd al aangetrokken. Dit niet alleen omwille van het feit dat ze op die manier samen kunnen slapen, maar ook omdat veel kinderen het geweldig vinden om hoog te kunnen slapen.

Hoog in een stapelbed kunnen slapen is voor veel kinderen dan ook een droom die uitkomt. Een stapelbed zorgt er bovendien natuurlijk ook voor dat kinderen gewoon in hun bed kunnen klauteren. Het is eens iets helemaal anders dan je gewoon in bed te laten vallen!

Wist je bovendien dat een stapelbed ook niet alleen maar verkrijgbaar is met een trapje? Er zijn zelfs exemplaren op de markt terug te vinden met een leuke glijbaan!

Waar rekening mee houden bij een stapelbed kopen?

Heb jij ook besloten om over te gaan tot het kopen van een stapelbed? In dat geval zijn er nog verschillende aandachtspunten waar je graag bij het aanschaffen bij stil zal willen blijven staan. Het gaat hierbij onder meer om de volgende zaken:

  1. Is het bed bestemd voor kleine of reeds iets oudere kinderen?
  2. Welke beveiliging is er mogelijks vereist voor het stapelbed?
  3. Over welke uitstraling moet het stapelbed beschikken?
  4. Hoeveel ruimte mag het stapelbed precies in beslag nemen?

Veel mensen gaan er zomaar vanuit dat ze bij het kopen van een stapelbed altijd kunnen rekenen op bijvoorbeeld een hekje dat zich rond het bed bevindt. In de praktijk is dat echter helemaal niet altijd het geval, integendeel. Dit is dan ook zeker een punt om rekening mee te houden.

In het bijzonder in het geval van kleine kinderen geldt uiteraard dat het stapelbed beter dient te zijn beveiligd dan wanneer de kinderen reeds iets ouder zijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, denk zeker goed na over alle mogelijke eisen die mogelijks verbonden kunnen zijn aan het kopen van een stapelbed voor je kinderen!