Een trap wordt intensief gebruikt, zowel in huis als op het werk. Dagelijks gaan er heel wat voetstappen overheen. Logisch dus dat een trap sneller last van slijtage kan krijgen. Een versleten trap ziet er niet alleen minder mooi uit, maar kan ook nog eens voor een gevaarlijke situatie zorgen. Uitgesleten en gladde treden verhogen de kans op valpartijen. Gelukkig is een trap goed te renoveren, zodat hij weer veilig gebruikt kan worden en er bovendien als nieuw uitziet. Een traprenovatie met laminaat is snel te realiseren en zorgt voor een trap met authentieke houten uitstraling.

Professionele renovatie

Wil jij je trap renoveren? Neem dan een professionele monteur in de arm. Hij weet precies welke werkzaamheden er moeten gebeuren en welke materialen er nodig zijn om je trap weer mooi en veilig te maken. Dankzij ervaring en vakmanschap is het mogelijk een traprenovatie al in één of twee dagen uit te voeren. Een trap heeft vaak lastige hoeken en schuine lijnen. Met behulp van speciaal meetgereedschap kunnen de nieuwe onderdelen exact op maat gemaakt worden. Meestal worden er overzettreden op de trap geplaatst. Deze bedekken de bestaande traptreden volledig en zijn in allerlei kleuren en materialen verkrijgbaar.

 

Strak en stijlvol

Met een traprenovatie kun je de uitstraling van je trap perfect laten aansluiten op de rest van het interieur. Kies voor het materiaal dat het beste bij je woning past en stem de kleuren en patronen af op de sfeer die je wilt creëren. Bovendien kun je verlichting laten plaatsen, waardoor je trap nog veiliger wordt er strak en stijlvol uitziet. Bij een traprenovatie wordt vaak gebruik gemaakt van laminaat in plaats van echt hout, dat sneller veroudert en slijt. Laminaat is leverbaar in allerlei kleuren en heeft een reliëf, waardoor het niet van hout te onderscheiden is. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen in het dagelijks gebruik.

Het grote voordeel van laminaat op je trap

Wil jij een traprenovatie met laminaat? Dat is een ideale oplossing. Laminaat is gemakkelijk te verwerken en heeft de uitstraling van echt hout. Je kunt kiezen uit vele soorten en kleuren laminaat, zodat je trap er helemaal uit komt te zien, zoals jij wilt. Laminaat is sterk en duurzaam. Daarom is het een ideaal materiaal voor op een veel gebruikte trap. Bovendien is laminaat een stuk goedkoper dan echt hout en kun je zo besparen op je renovatiekosten. Waar hout veel onderhoud nodig heeft en kwetsbaarder is, heb je aan laminaat weinig werk. Dankzij de toplaag trekken vloeistoffen en vlekken er niet in. Je maakt de trap eenvoudig schoon met een lichtvochtige doek.