huis

Een huis kopen of huren is helaas niet voor iedereen even makkelijk. Als je slecht ter been bent, kan je nog wel eens beperkt zijn wanneer het gaat om een huis zoeken. Het is natuurlijk fijn om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en niet beperkt te zijn in je doen en laten. Helaas is niet elk huis geschikt voor een rolstoel of rollator. Gelukkig zijn er genoeg opties waardoor het mogelijk is om langer thuis te blijven wonen. In dit artikel worden er een aantal tips beschreven over hoe je een woning op maat kan maken.

Aanpassingen in huis

De eerste stap richting een ideale woning op maat is het aanpassen van de meest gebruikte/ bezochte ruimtes zoals de slaapkamer, badkamer, woonkamer en de keuken. Wanneer je zelf niet in staat bent om te koken en de keuken niet vaak gebruikt wordt, is het natuurlijk niet nodig om dat aan te passen. In de slaap -en woonkamer kunnen speciale meubels geplaatst worden zoals een verstelbaar bed en tafel. Tevens zijn er ook speciale eettafels die versteld kunnen worden, dit is ideaal voor rolstoelgebruikers. Voor de badkamer en het toilet zijn er speciale wandgrepen ontwikkeld die het makkelijk maken om uit de rolstoel te stappen of voor extra grip.

Traplift plaatsen

Wanneer er nog kinderen thuis wonen kan een huis met één verdieping al snel te klein zijn. Maar een huis met een trap kan ook een belemmering zijn voor mindervaliden. Een ideale oplossing voor dit probleem is een traplift plaatsen in huis. Omdat een traplift erg prijzig is, is het niet voor iedereen mogelijk om er een aan te schaffen. Gelukkig is het ook mogelijk om een tweedehands traplift te kopen. Vaak is de kwaliteit nog steeds goed en zo bespaar je ook nog een hele hoop kosten. Bekijk deze website voor meer informatie.

Toegankelijkheid

De laatste stap is om de toegankelijkheid in het huis te verbeteren. Dit kan door alle drempels te verwijderen. Indien dit niet mogelijk is kan er een hellingbaan geplaatst worden waar makkelijk met een rolstoel overheen gereden kan worden. Ten slotte, moeten de doorgangen breder gemaakt worden en is het handig als er geen deuren in huis zijn.