Iedere leefruimte verdient het om zo afgewerkt te worden dat het voor u perfect is. Of dit nu om een subtiele kleur op uw muur in de woonkamer gaat, een mooi behang achter uw eettafel, een nette witte ruimte of juist een felle kleur op de wanden van het kantoorpand gaat. Het mooie van deze tijd is dat eigenlijk alles mogelijk is. Zelfs wanneer u de buitenkant van uw woning roze wilt laten schilderen! Weet u nou niet precies wat u wilt met uw woning of bedrijfspand? Dan beginnen we gewoon met kleuradvies, zodat u de ruimte krijgt die u verdient. Om u alvast op weg te helpen leggen we graag de verschillen uit tussen de verschillende manieren van wandafwerking: verf spuiten, sauzen en behangen.

Latex spuiten

Wilt u uw muren opnieuw laten witten of in een kleurtje verven? Dan kunt u ook eens aan latex spuiten denken. Zeker wanneer het om grotere oppervlakten gaat is dit een uitkomst. Latex spuiten gaat een stuk sneller dan wanneer wij uw muren met een verfroller moeten schilderen. Zo kunnen de ruimtes weer snel in gebruik worden genomen. Een ander voordeel is dat er met verf spuiten geen strepen of banen zichtbaar worden, al hoeft u zich daar bij ons sowieso geen zorgen om te maken. Wij zorgen altijd voor een perfect resultaat, of u nu verf laat spuiten, rollen of uw woning laat behangen. Daarnaast is de vierkante meter prijs wat lager dan bij sauswerk. Indien dit voor u een belangrijke factor is kan latex spuiten de uitkomst zijn. Een nadeel van latex spuiten is dat er veel meer moet worden afgeplakt, omdat er tijdens het spuiten een fijne nevel ontstaat in de ruimte. Om ervoor te zorgen dat u straks niet met een heleboel schoonmaakwerk zit moet alles dus goed afgedekt en afgeplakt worden. Het is dan ook geen verrassing dat latex spuiten vaak de voorkeur krijgt in nieuwbouwwoningen of leegstaande panden. Wanneer u wilt gaan voor latex spuiten kunt u dit net als bij gewone verf in mat, zijdemat, zijdeglans en glans krijgen. Zo kunt u met eenzelfde kleur verschillende uitstralingen creëren. Daarnaast zijn er net als bij vloeren verschillende klassen beschikbaar. Klasse 3 is voor normaal huishoudelijk gebruik en makkelijk te reinigen, terwijl klasse één meer voor industrieel gebruik is. Het is schrobvast en kan grondig worden gereinigd.

Muur verven

Heeft u een ingerichte woning, kleine muren of wilt u een speciaal type verf? Dan biedt de ambacht van het verven met een stok en een roller u wat u zoekt. In tegenstelling tot latex verf, wat enkel te verkrijgen is in latex, zijn er diverse soorten verf beschikbaar voor de roller en de kwast. Denk hierbij aan lakverf, maar ook aan krijt-, kalk- en structuurverf. Daarnaast kunnen we muurverf in iedere gewenste kleur mengen! Zo kunt u uw hele eigen kleurenpalet samenstellen. Verder krijgt u met deze techniek geen nevel in uw woning, waardoor er minder afgeplakt hoeft te worden en u dus geen extra schoonmaakwerk krijgt.

Muur behangen

Een hele andere optie om uw wanden af te werken is om voor behang te kiezen. Behang heeft een hele andere uitstraling, door zijn textuur. Verder is behang niet alleen in uni kleuren beschikbaar, maar ook in te gekke prints of als foto. Daarom behangen we niet alleen meer hele kamers, maar ook wel eens de muur achter de bank, tv of eettafel met een hele mooie print. Zo creëert u een echte eyecatcher in de woning. Omdat het belangrijk is hier een glad en naadloos resultaat te realiseren kunt u dit het beste overlaten aan een gespecialiseerde behanger. Het behang van nu is ook niet meer te vergelijken met het behang van vroeger. Nu kan het tegen een stootje, is het te reinigen en daarnaast makkelijk te verwijderen. Dit maakt behang ook een uitstekende keuze voor wandafwerking.

Wandafwerking Utrecht

Wilt u ook uw muren laten spuiten, sauzen, behangen of misschien wel alle drie? Dan kunt u terecht bij Van de Biltschilders voor wandafwerking in Utrecht. Zowel particulieren als bedrijven en VvE’s kunnen bij ons terecht. Wij hebben reeds vele jaren ervaring in het afwerken van muren, plafonds en kozijnen. Onze werkwijze is klantvriendelijk, netjes en betrouwbaar en dat alles bieden wij tegen een gunstige prijs, zonder dat u hoeft in te leveren op kwaliteit. De verfsoorten waar wij mee werken zijn van vooraanstaande merken en bovendien geurarm, zodat u hier geen hinder aan ondervindt. Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u bellen naar 030 – 799 27 47. Wij zijn u graag van dienst!