Heb je een nieuwe woning gekocht, wil je je huis een make-over geven, heb je lekkage gehad en moet je huidige vloer eruit? Zo zijn er nogal wat redenen op te noemen waarom je een nieuwe vloer zou willen. Welke stappen dien je te doorlopen voor het mooiste resultaat?

Het verwijderen van je huidige vloer

De eerste stap is natuurlijk vaak het verwijderen van je huidige vloer, in veel gevallen is dit een klus die je zelf prima kunt uitvoeren, zeker als het gaat om bijvoorbeeld een laminaat vloer.

Vloerbedekking, pvc, marmoleum en linoleum zijn vaak wat lastiger om zelf te verwijderen en hiervoor adviseren wij altijd een expert in te schakelen.

Het egaliseren van de ondergrond.

Het vlak maken van je huidige ondervloer, ook wel het egaliseren genoemd is misschien wel de belangrijkste stap van het renoveren van je vloer, dit is namelijk de basis, hierop zal de nieuwe vloer gelegd worden. Een stap in het project die dus 100% nauwkeurig voorbereid en uitgevoerd zal moeten worden.

Na zoals aangegeven bij stap 1, het verwijderen van de vloer dien je ervoor te zorgen dat de ondergrond stofvrij is, dit omdat over de ondergrond direct egaline komt en dit hecht het best op een schone en stofvrije ondergrond.

Nadat de egaline egaal is gestort (meestal is dit 3 tot 5 cm dik) heeft egaline tijd nodig om uit te harden / te drogen. Dit noemen we de droogtijd.
Over het algemeen dient er minimaal 12 uur te zitten tussen het vloer egaliseren en het leggen van de nieuwe vloer.

Het leggen van een nieuwe vloer

Nu de huidige vloer verwijderd is, de ondergrond stofvrij is en de vloer is ge√ęgaliseerd komen we uit op vaak de leukste stap, het (laten) leggen van de nieuwe vloer.

Zoals aangegeven kun je een vloer vaak zelf verwijderen, maar wij adviseren je het egaliseren van de vloer en het leggen hiervan uit te besteden aan professionals.
Een nieuwe vloer (laten) leggen is meestal niet iets dat regelmatig gedaan zal worden dus neem je tijd en werk met vakmannen.

Succes met klussen en geniet van de nieuwe vloer!