Met vloerverwarming bent u verzekerd van warme voeten gedurende de winter. Het is dan ook behoorlijk vervelend als deze niet goed meer werkt, door bijvoorbeeld een lekkage in de vloerverwarming. De bron en oorzaak van een dergelijke lekkage is vaak lastig op te sporen.

Je wil natuurlijk het liefst niet de gehele vloer eruit te hoeven halen. Dit is namelijk een tijdrovende en dure klus. Ideaal voor als je een lekkage in de vloerverwarming hebt, is lekdetectie. Hiervoor hoeft de vloer niet open te worden gebroken en scheelt het dus in de kosten.

Oorzaak van een lekkage in de vloerverwarming

Een lekkage in de vloerverwarming kent andere oorzaken dan een lekkage in bijvoorbeeld de gootsteen of badkamer. In de leidingen van de vloerverwarming komen over het algemeen geen etens- en zeepresten terecht, waardoor verstopping vrijwel uitgesloten is. Mogelijk oorzaken bij een lekkage in de vloerverwarming zijn:

  • De koppelingen tussen de leidingen sluiten niet goed op elkaar aan
  • Druk van buitenaf
  • Doorboren van de leidingen tijdens het klussen

De koppelingen kunnen bij het leggen van de vloerverwarming niet goed zijn aangedraaid of er zijn andere fouten gemaakt. Hier merk je helaas pas nu de gevolgen van.

Het inschakelen van Lekdetectie Centrale

Bij een lekkage in de vloerverwarming kunt u het beste direct een specialist in lekdetectie inschakelen. Lekdetectie Centrale voert lekdetectie uit zonder dat de vloer hiervoor opengebroken moet worden of ander hak- en breekwerk uitgevoerd moet worden.

Bij een lekkage in de vloerverwarming maakt Lekdetectie Centrale vaak gebruik van een thermografische camera. Bij deze lekdetectie wordt er gekeken naar rood oplichtende gebieden rond de leidingen van de vloerverwarming.

Deze indiceren het gebied van de lekkage, door middel van het meten van temperatuurverschillen in het water. Water dat uit de leidingen lekt koelt namelijk vaak snel af.