Als je een hele nieuwe frisse uitstraling aan je woning wilt geven, is het aan te raden om je gevel na verloop van tijd af en toe opnieuw te laten voegen. Daarnaast is het belangrijk om dit te doen als de voegen zacht worden of wanneer ze afbrokkelen. Een gevelspecialist kan goed inschatten of het tijd is om een gevel opnieuw te laten voegen. Voordat je dit allemaal laat controleren, is het wel belangrijk om te weten hoeveel je hier ongeveer kwijt aan zult zijn. Lees daarom hier wat je ongeveer kunt verwachten aan bijkomende kosten! 

 

Wat voor soort voeg is er nodig?

De kosten voor het voegwerk hangen af van het soort voeg dat je kiest. De verschillen hiertussen zitten hem in de uitstraling en sommige voegen hebben ook meer functionerende werkingen dan anderen. De knipvoeg is eigenlijk de duurste voeg die je kan hebben. Je betaalt hier ongeveer tussen de 55,- en 98,- per vierkante meter voor. Als je de kosten zo laag mogelijk wilt houden, moet je voor een bol geklopte voeg gaan. Hier betaal je ongeveer 10,- per vierkante meter voor. Hou er echter wel rekening mee dat het in sommige gevallen ook nog nodig is om je oude voegwerk eruit te laten hakken. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. 

Combineer de werkzaamheden

Bij veel bedrijven betaal je ook voorrijkosten, naast de kosten per uur. Om hierop te besparen is het een slim idee om samen met je buren te overleggen of zij ook interesse hebben om dit te laten doen. Dan kunnen jullie de voorrijkosten samen delen en is het voor iedereen voordeliger. Daarnaast wordt dan ook meteen jullie hele straatbeeld opgefrist! Verder is het handig om alle werkzaamheden door hetzelfde bedrijf te laten uitvoeren. Als het oude voegwerk er nog uit gehakt moet worden, kan je dit dus het beste door het bedrijf laten doen dat ook het nieuwe voegwerk gaat plaatsen. Zo kan je namelijk misschien wel een goede deal maken voor een all-in-one prijs. 

Laat meteen je gevel reinigen!

Aanvullend op je gevel opnieuw laten voegen, kan je ook nog voor een gehele gevelreiniging gaan. Dit zorgt ervoor dat je gevel meteen weer helemaal wordt gereinigd van aanslag zoals mossen en algen. De combinatie van een gevelreiniging en je gevel opnieuw laten voegen, laat je huis weer stralen als nieuw!