Een rioolverstopping kan verschillende oorzaken hebben. Heb je een blokkade in je riool? ‘’Ga dan absoluut niet aan de slag met chemische ontstoppingsmiddelen’’, zegt Coen van Nijhuis Rioolreiniging.

Chemische ontstoppingsmiddelen maken volgens hem meer schade dan dat het oplossingen brengt. Coen van Nijhuis Rioolreiniging kan het weten: rioolspecialist bij Rioolprobleem Kwijt en een schat aan ervaring. Nijhuis Rioolreiniging maakt jouw rioolprobleem kwijt in Almelo en omgeving binnen een handomdraai.

Dat is het voordeel van een landelijk netwerk: je wordt direct in contact gebracht met een lokale rioolspecialist die jou dezelfde nog kan helpen!

Dit kom je bij een verstopping tegen

Een veelvoorkomend artikel in de leiding is een toiletblokje. Vooral kleine kinderen maken zich hier vaak schuldig aan. Het is misschien een idee om pas op latere leeftijd met toiletblokjes te beginnen.

Valt een blokje in de wc? Probeer het dan toch te verwijderen. Het is geen leuke klus, maar het moet. Door de stankafsluiter zal het toiletblokje niet door de wc leiding vertrekken. Doortrekken heeft geen enkele zin.

Wat zich ook in de leidingen verstopt zijn oliën en vetten, etensresten, wattenstaafjes en een teveel aan keukenrol of wc-papier. Voorkom problemen door simpelweg goed na te denken: wat past er wél en niet in een smalle leiding. Soms kan tussentijds doortrekken een optie zijn. Hieronder vind je nog enkele tips:

– Gooi dweilwater in de wc en niet in de afvoer bij het aanrecht. Er kan zand van de vloer in de leiding blijven hangen.

– Veeg pannen even uit met spoelwater en keukenrol. (Vettige) resten komen zo niet in de afvoerleiding terecht.

Een rioolprobleem kwijt

Wil je afscheid nemen van je rioolprobleem in de omgeving van Almelo? Bel dan Coen via Rioolprobleem Kwijt. Tenminste, wanneer de verstopping op je eigen terrein lijkt te zitten.

Mocht je geen idee hebben waar de blokkade zich voordoet? Ook dan kun je Nijhuis Rioolreiniging inschakelen. Zij sporen de problemen graag voor je op. Blijkt de (oorzaak van de) riool blokkade daadwerkelijk op het terrein van de gemeente te liggen?

Dan worden de kosten volledig vergoed door de gemeente.