Je bent jarenlang geleden in je nieuwe huis ingetrokken, de garantie bij de huisbouwer is verlopen en plotseling gaat je dak kapot. Dan is het erg belangrijk om een goed dakdekkersbedrijf in de buurt te hebben waar je op kunt rekenen. Of misschien wil je wel je dak verbouwen, ook dan is het belangrijk om een uitstekend dakdekkersbedrijf in te schakelen. Waar moet je precies op letten bij het inschakelen van een dakdekkersbedrijf? In dit blog leg ik het uit.

Zoek een specialist

Door heel Nederland zijn er ontzettend veel dakdekkers die beweren de beste kwaliteit te kunnen leveren en dat zij de beste zijn. In de praktijk zal dit niet altijd waar zijn. Het is daarom belangrijk om die kwaliteit te controleren. Bekijk hun website, de recensies, ga in gesprek met het bedrijf en trek daaruit je eigen conclusie. Een andere optie is om in je omgeving rond te kijken die wellicht recent een dakdekker hebben ingeschakeld. Je kunt zo gelijk hun ervaring horen.

Maak duidelijke afspraken

Wat eigenlijk geldt voor alle diensten die je afneemt, maak duidelijk afspraken. Wanneer wordt het geleverd, hoeveel jaar heb ik garantie, wat zijn de exacte kosten? Antwoorden op dit soort vragen wil je natuurlijk van tevoren weten. Stel deze vragen dus vooral aan het dakdekkersbedrijf.

Ga voor 24/7 en in de buurt

Er is niets vervelender dan dat er bijvoorbeeld lekkage ontstaat. Het is dan ontzettend belangrijk dat je snel een specialist in kunt schakelen en die eigenlijk 24/7 inzetbaar is. Zo kan je de schade minimaal houden en heb je minder last van de problemen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een dakdekker Woerden, zoek er dan ook daadwerkelijk één in de buurt. Hierdoor kunnen zij sneller langskomen en bespaart het hoogstwaarschijnlijk in de kosten.