Het uitzoeken van een steiger is normaal gesproken geen bezigheid die dagelijks voorkomt. Om hierin te helpen wordt er dit artikel een aantal punten vertelt waar op gelet moet worden bij het kopen van een steiger.

Wat voor type steiger heb ik nodig?

Niet elk type steiger is hetzelfde als een andere. Daarom is het ook belangrijk om eerst te bepalen welk type steiger nodig is. Hiervoor moet je jezelf onder andere afvragen voor wat voor type klus het is, wordt deze klus binnen uitgevoerd of juist buiten? Daarnaast zijn ook nog eens zaken als de kwaliteit ervan belangrijk. Wanneer de steiger vaak wordt gebruikt zal een goede kwaliteit noodzakelijk zijn, anders zal er op korte termijn opnieuw een steiger aangeschaft moeten worden.

Het verschil tussen een kamersteiger en rolsteiger

Het belangrijkste verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger is dat een kamersteiger voornamelijk voor binnen het huis wordt gebruikt. Zo is ook de maximale werkhoogte bij een rolsteiger een stukje hoger dan bij een kamersteiger. Dit komt dus doordat een rolsteiger voornamelijk wordt gebruikt voor buiten.

Werk en platformhoogte

Bij steigers wordt er gesproken over twee verschillende hoogtes. Dit is de werkhoogte en de platformhoogte. Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen de beide hoogtes wanneer je hebt besloten een steiger te gaan aanschaffen. De platformhoogte is dan ook vrij simpel, dit is simpelweg de hoogte waarop het platform zich bevindt. De werkhoogte is de hoogte waarop gewerkt wordt. Dit is dus de hoogte van het platform en daarbij opgeteld je eigen lichaamslengte. Dit is dus gemiddeld genomen 1,75 m.

Vraag om advies voor jouw klus

Twijfel je welk steiger het beste past bij jouw klus, vraag dan om advies bij een steiger-expert. Zij geven niet alleen advies over het type steiger, maar ook over bijvoorbeeld de kwaliteit van het steiger en welke steiger serie gekozen moet worden. Dit zorgt ervoor dat je de winkel zult verlaten met een steiger van goede kwaliteit en die past bij jouw klus.