tuin

Het inrichten van een tuin is niet altijd even gemakkelijk! Bij de inrichting van een tuin wilt u voor ieder gezinslid een geschikte plek creëren. Zelf wilt u een plekje om in de zon te kunnen zitten, voor uw kinderen kan het slim zijn om een groot gazon aan te leggen, uw partner wil wellicht een moestuin, enzovoorts.

In dit artikel geven we u drie handige tips, die helpen bij het inrichten van de tuin. Vindt u het lastig om tot een goed ontwerp voor de tuin te komen? Schakel in dat geval een hovenier in! Klik hier om te zien welke diensten een hovenier tegenwoordig aanbiedt.

Tip 1: maak een plattegrond van de tuin

Allereerst kan het slim zijn om een plattegrond van uw tuin uit te werken op papier. Neem vervolgens verschillende kleurtjes, om de vlakken van uw tuin in te kleuren. Zo krijgt uw tuin steeds meer z’n uiteindelijke vorm. Door kleuren weg te gummen kunt u enigszins spelen met de verschillende elementen die u in de tuin wilt verwerken.

Tip 2: kies een stijl uit voor de tuin

Voordat u begint met het inkleuren van de plattegrond, kan het slim zijn om voor een stijl in de tuin te kiezen. Wilt u van de tuin een hele strakke ruimte maken? Of kiest u voor een tuin met een landelijke stijl? In dat laatste geval kan het gebruik van een veranda of tuinhuisje van hout het overwegen waard zijn.

Tip 3: zorg dat er op ieder moment iets bloeit

Niet alleen wilt u voor ieder gezinslid een hoekje in de tuin creëren, ook wilt u het hele jaar door van de tuin kunnen genieten. Om deze reden is het belangrijk om de tuin zo in te delen, dat er het hele jaar door iets in bloei staat.