tuin

Hoe maakt u van de ruimte rondom uw woning een sfeervolle tuin? Vaak blijkt dit niet eenvoudig te zijn! Zo komt het regelmatig voor dat een tuin in de zomer prachtig in bloei staat, maar dat het in de herfst en winter een rommelig geheel is.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen! Zo kunt u ook in de seizoenen naast de zomer van uw prachtige tuin blijven genieten. In dit artikel geven we u verschillende tips, die u hierbij kunnen helpen.

Tip: kijk ook eens op sociale media! Vaak vindt u hier talloze foto’s van mensen die hun tuin met de wereld delen. Het kan u inspiratie geven voor de inrichting van uw eigen tuin!

Creëer een gezellige veranda met bloempotten

Een van de mogelijkheden om van uw tuin een sfeervolle plek te maken, is het gebruik van een veranda in plaats van een stenen terras. Het hout van de veranda past goed bij de landelijke uitstraling van een tuin.

Daarbij geeft het uw tuin een warme tint! Bekijk hier een overzicht van mooie veranda’s, die momenteel populair zijn. U kunt de veranda van meer aankleding voorzien, door hier bloempotten en bijvoorbeeld een terrasverwarmer op te plaatsen. De terrasverwarmer zorgt er tevens voor, dat u ook in de herfst buiten kunt zitten.

Zorg dat er op ieder moment van het jaar iets bloeit

Naast het gebruik van een veranda in de tuin, kan het slim zijn om planten zo te combineren dat er altijd iets in bloei staat. Op internet vindt u meer informatie over de bloeiperiode van verschillende planten.

Eventueel kunt u hier de hulp van een hovenier voor inschakelen. De hovenier kan u ook meer vertellen over de meest geschikte plek om bepaalde planten en struiken te poten. Voor welke combinatie van planten kiest u?