De tuin vormt een verlengde van de woning en is idealiter dan ook een prettige oase van rust voor de bewoner. Op verschillende manieren kan een tuin zo ingericht worden, dat iedereen zich er thuis voelt, maar de tuin ook functioneel is.

Of u nu graag een groot grasveld hebt, of een terras met mooi tuinmeubilair, of juist een plantrijke tuin wilt, de mogelijkheden zijn uitgebreid met de hulp van Maasspijk Groep.

Juiste beplanting, zonder veel onderhoud

Het verschilt sterk per type plant en tuin hoeveel onderhoud er nodig is. Aan onderhoud in het algemeen kan niet ontkomen worden met een woning, maar de tuin kan wel zo ingericht worden dat het niet nodig is om wekelijks veel tijd te besteden hieraan.

Kies hierbij voor beplanting die niet jaarlijks vervangen moet worden, maar die winterhard is en/of jaarlijks volledig teruggroeit.

Veel gekozen planten hiervoor zijn de Helenium, Kalimeris Incisa en de welbekende Geranium.

Terras zonder onderhoud

Tegels kunnen een tuin sfeervol aankleden, maar worden ook vrij snel vies. Het verschilt per type tegel hoe snel dit gebeurt.

Tegels met veel reliëf vormen een betere aanhechtingsbodem voor schimmel, mos en andere viezigheid. Bij gladde tegels gebeurt dit over het algemeen iets minder snel, hoewel dit type tegel vaak net wat minder warm oogt.

Het is altijd verstandig om jaarlijks met een hogedrukreiniger de tegels schoon te spuiten. Doe je dit minder vaak, dan krijg je te maken met een dikkere laag die moeilijker te verwijderen is.