Een goede verhuizing vergt een goede voorbereiding. Overweeg je een verhuislift te huren, of wil je meer informatie hierover? In dit artikel staan de belangrijkste vragen rondom het huren van verhuisliften centraal.

Wat is een verhuislift?

Een verhuislift, ook wel een ladderlift genoemd, is een lift om voornamelijk zware goederen omhoog of omlaag te transporteren. Het grote voordeel hiervan is dat je hiervoor de trap of de lift hoeft te gebruiken, waardoor je fysieke klachten kan oplopen en de spullen schade kunnen veroorzaken.

Spullen die honderden kilo’s wegen kunnen zo van boven naar beneden of andersom worden verplaatst. Dit is voldoende voor groot meubilair, zoals banken en piano’s.

Mag ik een verhuislift zelf bedienen?

Zeker als je hier niet ervaren mee bent is het niet aan te raden om zelf een verhuislift te bedienen.

Zelf een verhuislift huren zorgt ook voor een hoop stress, doordat je vaak de gebruiksaanwijzing moet doornemen, terwijl een ervaren verhuizer precies weet hoe je een traplift moet bedienen.

Hoe hoog kan een verhuislift komen?

Dat is afhankelijk van welke verhuislift je huurt. Controleer altijd hoe hoog de verhuislift kan komen. De verhuisliften gaan tientallen meters omhoog, tot zo’n 35 meter hoog.

Dit zijn meer dan tien verdiepingen hoog. Sommige liften komen alleen wat minder ver, vanwege een grote sluit of een lange tuin. Bij twijfel is het aan te raden om te bellen.

Hoe kies je een goede verhuislift uit?

Voordat je een verhuislift afhuurt is het verstandig te kijken of er wel voldoende ruimte is voor de auto met de lift. Tezamen nemen zijn minimaal 8 meter bij 4,5 meter in beslag. Dit is ongeveer twee keer een parkeerplaats.

Belangrijk bij het huren van verhuisliften is om minimaal drie offertes te vergelijken. Let hier dus niet alleen op de prijs, maar ook op de lengte, draagkracht en de ervaring van het personeel. Dan moet het wel goed komen!