Onderzoeken tonen aan dat energiezuinige woningen voor een hogere prijs verkocht worden in een kortere tijd. Mensen kopen liever een goed geïsoleerde woning met zonnepanelen. Het is logisch aangezien de energiekosten toenemen in ons land. Bij een duo huishouding zijn de stroomkosten al snel 600 euro per jaar. Door dit terug te dringen wordt de woning zeer aantrekkelijk. Bij het verkopen van de woning is het dus slim om een huis met zonnepanelen te hebben.

Een lagere energierekening

De lagere nota van het energiebedrijf is een sterk voordeel. Door voldoende panelen op het dak te plaatsen is het mogelijk om de kosten sterk terug te dringen. De huidige zonnepanelen bieden vaak een hoog rendement. Met weinig zon kunnen de panelen veel kilowatt uren energie opleveren.

Groene financieringsmogelijkheden

Bij het kiezen voor zonnepanelen is het mogelijk om een groene hypotheek af te sluiten. Veel banken bieden extra financiële ruimte. Bij het aankopen van een huis is het mogelijk om een aantal procenten extra te lenen. Normaal is het maximum 100 procent van de waarde van de woning. Wanneer een deel van het geld gebruikt wordt voor zonnepanelen kan hierboven een aanvullend percentage of een aanvullend bedrag gefinancierd worden bij de bank. Met de lage rentestanden is dit interessant.

Het milieu

Naast de persoonlijke voorwaarden is het ook prettig om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Het is mogelijk door zonnepanelen te kopen of de woning beter te isoleren om beter met energie om te gaan. De gratis energie van de zon wordt bij een goed geïsoleerde woning (met zonnepanelen) optimaal gebruikt. De energie kan gebruikt worden om de woning te verwarmen of in de zomer juist af te koelen. Gebruik de juiste energie voor een betere wereld.