Verhuizen vindt niemand natuurlijk leuk. Het kan soms superlang duren en niemand geniet van eindeloos dozen inpakken en sjouwen. Maar uiteindelijk zal je zien dat het allemaal hartstikke meevalt! Hier zijn wat tips waarmee je verhuizing van een leien dakje loopt.

Label je dozen

Zorg ervoor dat er geen spullen uit verschillende kamers in één doos zitten. Hierdoor hoef je de doos niet de hele tijd heen en weer te sjouwen tussen kamers. Zorg er daarnaast ook voor dat je op de buitenkant van elke doos duidelijk zet in welke kamer de spullen in de doos moeten komen.

Zo hoef je niet steeds elke doos eerst te openen als je wil weten wat er in zit. Als je al helemaal georganiseerd wil verhuizen, kan je een lijst bijhouden met hoe veel dozen je per kamer precies hebt. Zo weet je het gelijk als je een doos mist.

Maak je dozen niet te zwaar

Het is belangrijk dat je het gewicht van je spullen een beetje goed verdeelt, anders wordt één van de dozen te zwaar om te kunnen tillen. Een tip: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos.

Hou ook aan dat je zwaardere dingen onderaan in de doos stopt en lichtere voorwerpen meer bovenin.

Pak breekbare spullen zorgvuldig in

Je wil natuurlijk niet dat het prachtige servies dat je van je oma hebt gekregen, sneuvelt tijdens je verhuizing. Zorg er daarom voor dat je al je breekbare spullen goed ingepakt zijn, bijvoorbeeld in oude kranten. Stop ook hand- of theedoeken tussen de de verschillende ingepakte serviesstukken.

Haal ook gloeilampen uit je lampen en pak deze goed in om te voorkomen dat ze breken. Vul dozen die niet helemaal vol zijn aan met vulmateriaal, zodat de spullen die erin zitten niet kunnen verschuiven tijdens de verhuisrit.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar verhuisbedrijf in Waalwijk? Bij van Ravels verhuizingen zit je dan helemaal goed! Door hun jarenlange ervaring bieden zij een professionele verhuisservice voor een lage prijs.