Ben je van plan om binnenkort een nieuwe woning te betrekken in een grote Nederlandse stad? In dat geval zijn er verschillende aspecten om vooraf rekening mee te houden.

Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je inboedel heelhuids aankomt op de plek van bestemming? Op welke manier kun je voorkomen dat er schade wordt veroorzaakt aan een antiek kunstwerk, als deze via de trap omhoog gebracht moet worden?

In dit artikel geven we verschillende tips, die je kunnen helpen bij het verhuizen naar een grote stad.

Schakel een ervaren verhuisbedrijf in voor hulp

Om de kans op schade aan je inboedel zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om een verhuisbedrijf in te schakelen voor hulp.

Het verhuisbedrijf kan de inboedel uit je oude woning inpakken, meenemen in een verhuiswagen en in de nieuwe woning voor je uitpakken. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een deel van deze taken uit te voeren. Wellicht vind je het fijn om de inboedel zelf in- en uit te pakken!

Bekijk hier de diensten die door het gemiddelde verhuisbedrijf uit een grote stad worden aangeboden.

Zelf een verhuizing uitvoeren naar een nieuw huis

Naast de hulp die een verhuisbedrijf je kan bieden, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de verhuizing helemaal zelf uit te voeren.

Ook in dit geval zijn er verschillende hulpmiddelen, die goed van pas kunnen komen bij een verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift! Met een verhuislift kun je zware meubelstukken heel eenvoudig omhoog brengen.

Zo hoef je deze bij een portiekwoning zonder lift niet via de trap te verplaatsen. Het verkleint de kans op schade en maakt het verhuizen aanzienlijk makkelijker.

Naast het huren van de verhuislift is het slim om vooraf verschillende verpakkingsmaterialen te kopen om de inboedel stevig in te pakken.