De periode rond een verhuizing is hectisch, stressvol en vaak ook enigszins complex. Niet alleen moet de volledige inboedel verplaatst worden en moet er soms verbouwd worden, er komt ook een hoop papierwerk kijken bij de verhuizing.

Zo moet een woning bijvoorbeeld getaxeerd worden voor verkoop, moeten notariële aktes opgemaakt worden en moet er een hypotheek verkregen worden voor de aankoop van een nieuwe woning.

Met professionele hulp kan dit proces versimpeld en versneld worden. De juiste persoon vinden is echter niet altijd even eenvoudig, maar via Verhuiswereld.nl weet je zeker dat je experts van kwaliteit vindt.

Bij iedere stap de juiste expert

Grofweg volgt het verhuisproces de volgende stappen:

  1. Oriëntatie koop/verkoop woning
  2. Eventuele taxatie/waardebepaling
  3. Hypotheek nemen
  4. Uitbrengen bod/vraagprijs vaststellen
  5. Verhuizing

In iedere stap kan een professionele dienstverlener assisteren om het proces te versnellen, efficiënter te laten verlopen en af te ronden.

Bij Verhuiswereld.nl kun je drie soorten experts vinden die je nodig hebt bij het verhuizen:

  • Makelaar
  • Notaris
  • Financieel adviseur (hypotheekadviseur)

Met een goede makelaar vind je sneller je droomhuis, kun je gericht onderhandelen over de woning, of het nu gaat om koop of verkoop. Wil je een nieuwe woning vinden, dan kan een makelaar ook woningen vinden die niet openbaar te koop staan. Zo verbreed je de mogelijkheden en is de kans op succes groter.

Een notaris moet de verkoop of koop overzien. Bij de notaris wordt de overdacht vastgelegd. Dit moet gaan zonder kleine lettertjes of verborgen kosten die leiden tot vervelende verrassingen.

Een financieel adviseur kan assisteren bij de aanvraag van een hypotheek. Er wordt gekeken naar de (maximale) mogelijkheden en de beste voorwaarden van een hypotheek, zodat je zo voordelig mogelijk de juiste hypotheek kunt ontvangen voor de aanschaf van de woning.

Lokale experts met marktkennis en professionaliteit

Helaas zien we nog veel kwaliteitsverschillen tussen professionals op de woningmarkt. Het kan vooraf lastig zijn om in te schatten of de juiste expert in huis haalt met kennis van zaken en een professionele aanpak.

Wil je geen risico lopen, dan zit je goed bij Verhuiswereld.nl. Alle professionals zijn geselecteerd door het platform en leveren uitsluitend kwaliteit in hun vakgebied. Groot voordeel is dat je gekoppeld wordt aan een dienstverlener uit de regio, zodat je aan de slag kunt met iemand die kennis heeft van de lokale markt en regels.

Vakbekwaamheid en klantgerichtheid staan centraal in de dienstverlening van de professionals die aangesloten zijn bij Verhuiswereld.nl. Neem geen risico en kies dan ook voor een professional met een bewezen staat van dienst.