Zit je er aan te denken om de bestaande vloer in je woning in een nieuw jasje te steken? Er zijn veel verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen. En allemaal hebben ze weer hun eigen voor-en nadelen. Vandaag gaan we dieper in op de gietvloer. Een duurzame ondergrond die eenvoudig te onderhouden is.

Bron: https://www.kunststof-gietvloer.nl 

Voordelen van een kunststof gietvloer

Er zijn diverse redenen waarom mensen ervoor kiezen om een gegoten vloer in huis te halen, in plaats van een traditionele ondergrond zoals een houten vloer of tegels bijvoorbeeld. De hoofdreden is de levensduur. Een gietvloer kan wel tientallen jaren lang in een goede staat blijven, terwijl dat met houten vloeren of tegels bijna onmogelijk is.

Ook het onderhoud is zeer eenvoudig te noemen. Je hoeft de vloer alleen maar af en toe te dweilen en even te stofzuigen om de ondergrond in een goede staat te houden. Een vloerreiniger is zelden nodig. Dit maakt de gietvloer hygiënisch en daardoor ook uitermate geschikt voor de badkamer en keuken.

Gietvloeren worden steeds goedkoper

Door de toenemende populariteit van gegoten vloeren is de prijs de afgelopen jaren ook gedaald. Er zijn steeds meer bedrijven bijgekomen die je kunnen helpen met het gieten van een vloer wat ervoor heeft gezorgd dat de gemiddelde prijs onder druk is komen te staan.

Uiteraard neemt de kwaliteit die de verschillende bedrijven aanbieden ook toe. Wacht daarom niet langer en investeren ook in een goedkopere gietvloer die eenvoudig te onderhouden is.

Zelf aan de slag of een vakman inhuren

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een gietvloer in huis te halen dan moet je bepalen of je dit zelf gaat doen of er een vakman voor inschakelt. Over het algemeen kunnen we aanraden om toch een expert in te huren omdat het niet eenvoudig is om een vloer te gieten. Je hebt er bovendien specialistische gereedschappen en materialen nodig.

Er zijn op internet wel handleidingen te vinden maar alsnog is het een stuk eenvoudiger als je kan vertrouwen op de expertise van een gietvloer bedrijf. Ga de slag met het vergelijken van de gietvloer prijzen en je vindt ongetwijfeld snel een geschikte specialist.