Verplaats je regelmatig de meubels in je woning omdat je wilt dat het er weer eventjes wat anders uitziet? Dan ben je niet de enige. Het verplaatsen van meubelen kan echter wel voor krassen op de vloer zorgen. Kies daarom voor een ondergrond die bestand is tegen meubels die verplaatst worden., een vloer waar niet eenvoudig krassen op ontstaan. Dit type vloer vind je in de gietvloer. Een gegoten vloer is gemaakt van kunststof en wordt aangebracht met een beschermende laag bovenop waardoor er niet snel krassen en/of slijtage kan ontstaan. We vertellen je graag meer over de voordelen van dit type vloer. 

Waarom kiezen voor een gietvloer

Een gegoten vloer wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen. Niet alleen door bedrijven maar ook steeds meer particuliere woningen gaan over op een gegoten vloer. Een aantal voordelen zijn hier de oorzaak van. Zo is een gegoten vloer eenvoudig schoon te houden en dit zorgt er mede voor dat de gietvloer een stuk langer mee gaat dan je gewend bent van traditionele vloeren. En houten vloer is vaak na een aantal jaar weer aan vervanging toe en ook tegels houden het niet een decennia vol voordat ze slijtage vertonen. Met een gietvloer is het onderhoud laag en kan je er wel tientallen jaren van genieten (bron Gietvloer Pro).

In alle kleuren verkrijgbaar

Een ander groot voordeel is dat een gegoten vloer in diverse kleuren verkrijgbaar is. Veel mensen kiezen voor een normale gietvloer afgewerkt in een enkele kleur. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een patroon in de vloer of er zelfs een afbeelding in te laten verwerken. Laat je inlichten over de mogelijkheden bij de gietvloer specialist in jouw omgeving en je zal ontdekken dat deze eindeloos zijn. Ook als je een vloer op maat wil laten maken ben je daarom goed af met de keuze voor een gietvloer.

Laat je bijstaan door een expert

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het leggen van een vloer, of het gieten van een gietvloer. Hoewel je uiteraard geld kan besparen door het zelf te doen, moet je wel echt goed weten waar je mee bezig bent, als het mislukt kan je overnieuw beginnen en kom je voor dubbele kosten te staan. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies daarom voor om direct in zee te gaan met een expert op het gebied van de gietvloer, bijvoorbeeld onze lokale specialist gietvloerrotterdam.nl