Vloer

Ga jij een nieuwe vloer leggen? PVC en laminaat zijn 2 vaak gekozen vloeren. Maar wat is voor mij nu de beste keuze? In deze blog van de vergelijker Vloerwereld.nl vind je de verschillen tussen de beide vloeren. Ook lees je de belangrijkste redenen om wel voor PVC/laminaat te kiezen, of het juist te vermijden.

Wat is PVC?

PVC vloerbedekking bestaat uit een mengsel van polyvinylchloride en weekmakers. PVC vloerbedekking is flexibel en is meestal verkrijgbaar in tegels of in grote platen. Het wordt beschouwd als een goedkoop type vloer.

Waarom kiezen voor PVC?

Hoewel PVC vrij goedkoop is, wordt het ook beschouwd als zeer veerkrachtig. PVC drukt de kosten van een vloer tot wel 70% ten opzichte van andere type vloerbedekking. De installatie is ongelooflijk eenvoudig in vergelijking met andere soorten vloeren, PVC en combineert lage onderhoudskosten met een hoge duurzaamheid.

Redenen te vermijden PVC

Er is niet veel verkoopwaarde in PVC vloerbedekking. Het wordt niet beschouwd als een 50-jarige vloer, zoals hardhout of tegels.

Laminaat

Laminaatvloer is bedoeld om het uiterlijk van hardhouten vloeren bieden toen PVC vloeren dit nog niet konden. Een laminaatvloer is niet van hout helemaal, maar uit verschillende materialen met elkaar verbonden onder hoge druk. De meeste laminaatvloeren bestaan uit een vochtbestendige laag met een laag van vezelplaat, bovenop zit een hoge-resolutie foto welke de natuurlijke houten vloeren moet vertegenwoordigen.

Waarom kiezen voor Laminaat?

Laminaatvloer is minder duur dan hardhouten vloeren, dus het kan een manier zijn om een hardhouten uitstraling te bereiken zonder daadwerkelijk veel te betalen voor een dure parketvloer. De installatie is vaak eenvoudig en vereist slechts basiskennis en -vaardigheden.

Redenen te vermijden Laminaat

Laminaat kan niet een verstandige keuze voor een ingang of een high traffic gebied. Het kan niet overweg met veel vocht, het gebruik ervan bij de ingang van een huis kan betekenen dat het sneller zal slijten. Het is ook belangrijk om laminaat van ten minste 8 mm of dikker te kiezen, anders verschuift of knikt het laminaat bij het verplaatsen van zware meubels.