Op het gebied van vloeren is de gietvloer steeds meer in opkomst. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een kunststofvloer in hun woonruimte te laten gieten omdat dit de nodige voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan een langere levensduur van de ondergrond, weinig tijd besteden aan het onderhoud en mocht er toch een beschadiging optreden, dan is de vloer eenvoudig weer te repareren zonder dat je daar veel geld voor hoeft te betalen. Er zijn echter verschillende type gietvloeren. Afgezien van de normale gietvloer is vloercoating erg populair onder consumenten.

De belangrijkste verschillen

Vloeken is voornamelijk geschikt voor woonruimtes. En andere ruimtes waar de belasting niet al te zwaar is. Dit type vloer is namelijk een stuk dunner dan de normale gietvloer. Normaliter wordt er ongeveer 3 mm kunststof hars gebruikt om de gietvloer aan te brengen. Bij vloercoating is dat echter maar 1 mm. Hierdoor is er minder materiaal nodig en hoef je ook minder te betalen voor vloercoating. 

Beide gietvloeren hebben dezelfde voordelen

Hoewel er dus enkele verschillen te herkennen zijn. Kennen bij de twee typen gietvloeren voornamelijk dezelfde voordelen. Ze hebben beide een lange levensduur. Al is die met vloercoating iets korter omdat de vloer minder dik is. Wel zijn beide vloeren op dezelfde manier eenvoudig schoon te houden. Je hebt hiervoor niet eens chemische schoonmaakmiddelen nodig. Je kan alleen heet water gebruiken en de vloer eenvoudig reinigen. Omdat er bovenop de kunstofvloer een toplaag wordt aangebracht, de zogenaamde coating, kan je zelf bepalen hoe de ondergrond eruit komt te zien. Er zijn meerdere kleuren mogelijk en het is zelfs mogelijk om een patroon in de vloer te verwerken. Je kan de vloer er ook uit laten zien als een betonvloer. Dit wordt een gietvloer betonlook genoemd. En als er een dunnere vloer wordt gebruikt wordt de betonvloercoating genoemd.

Ga voor een expert bij jou in de buurt

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het aanbrengen van een gietvloer. Hierdoor zijn er ook eenvoudig lokale experts te vinden die je unnen helpen. Omdat de vraag is gestegen, zijn er ook steeds meer bedrijven bijgekomen die in deze behoefte voorzien. Bepaal van tevoren hoe de vloer eruit moet komen te zien en welke wensen je nog meer hebt. Het is handig om hiervan een lijstje te maken en wellicht zelf ook een ontwerp te maken van de vloer. Daarnaast zijn de afmetingen natuurlijk van belang. De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal vierkante meters.