Ben je in het bezit van een appartement dat onderdeel is van een appartementencomplex, dan ben je waarschijnlijk ook lid van een Vereniging van Eigenaars, beter bekend als VVE. De VVE is verantwoordelijk voor onder meer het onderhoud van het complex, het behartigen van gemeenschappelijke belangen en diverse andere administratieve en financiële zaken.

Het goed leiden van een VVE is tijdrovend en vergt uitgebreide kennis in diverse velden. Daarom kiezen veel VVE’s ervoor om het VVE beheer uit te besteden. Dit heeft diverse voordelen voor alle eigenaren.

1. Minder tijd kwijt aan beheer

Wordt het VVE beheer niet uitbesteed, dan zijn de eigenaren van de appartementen samen verantwoordelijk voor het bestuur.

Dit is een tijdrovende zaak waarvoor mensen zich moeten inzetten, iets waar niet altijd mankracht voor te vinden is. Door het VVE beheer uit te besteden is de VVE zelf veel minder tijd kwijt hieraan.

2. Professioneel beheer

Diverse taken horen bij VVE beheer, waarbij kennis van zaken nodig is om alles in goede banen te leiden. Voor een VVE kan dit lastig zijn, omdat er niet altijd personen beschikbaar zijn met de juiste expertise.

Besteed je VVE beheer uit, dan weet je zeker dat al deze zaken professioneel geregeld worden.

Hiermee weet je niet alleen zeker dat er geen fouten worden gemaakt, maar wordt ook twijfel en onzekerheid weggenomen omtrent de juiste aanpak.

3. Financieel alles op orde

Het is essentieel om financiële zaken op orde te hebben. Dit voorkomt problemen met vaste lasten en onvoorziene kosten die niet of met moeite betaald kunnen worden.

Met de juiste boekhouding, financiële overzichten die up-to-date zijn en een duidelijke inzage in de huidige financiële situatie, voorkom je problemen.

Een externe VVE beheerder kan de volledige financiële boekhouding en verwerking op zich nemen.

Bron: https://www.247vvebeheer.nl/